كانون پژوهش مدرسه علميه كوثر ورامين








شهریور 1403
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            








جستجو






Random photo


نذر کتاب نشر گوهر علم

 
  چکیده، برگزیده یازدهمین جشنواره علامه حلی ...

چکیده 

زینت خزایی ،طلبه مدرسه علمیه کوثر ورامین

حضانت حق یا تکلیف با رویکردی بر قانون موضوعه ایران


دین اسلام برای جهان بشریت و پیروان خود احکام و دستورالعمل هایی را وضع کرده است و از آنان ، رعایت و اجرای آن ها را به عنوان تکلیف دینی خواسته است .ما باور داریم ، جامعه اسلامی چنان چه در تمام امور زندگی فردی واجتماعی احکام الهی پایند باشند ، نقش تعلیم و تربیت نیز ، در تعالیم دینی جایگاه تعالی و رشد خود را به عهده خواهد گرفت و از آن جا که قوانین مصوب در جمهوری اسلامی ایران ریشه در احکام فقهی داشته و در این قوانین دیدگاه های مستنبط ازآیات و روایات و نظریات فقهی علمای اسلام مورد توجه جدی بوده است . لذا نمی توان برای بررسی موضوعی مانندحق حضانت، صرفاً به قوانین موضوعه از جمله قانون مدنی بسنده نمود.
اهمیت نگهداری اطفال بر هیچ کس پوشیده نیست و این امر مورد عنایت خاص فقها وحقوقدانان وقانون گذاران اجتماعی است. چه بسا خوشبختی وپیشرفت جامعه درگرو نگهداری درست و تربیت صحیح کودکان است. مسأله حضانت در بخش فقهی ـ حقوقی مورد بررسی قرار گرفته است و به لحاظ فقهی نظریاتی پیرامون این موضوع مطرح شده است .
حضانت در لفظ ماده آن ، نگهداری ، تربیت و تعلیم طفل است . به گونه ای که صحت جسمانی با توجه به نیازهای حال و آینده اوتأمین گردد .
حضانت اطفال آمیخته ای از حق و تکلیف می باشد . نظر مشهور فقها بر ایناست که حضانت برای پدر تکلیف است و او نمی تواند از زیر بار آن شانه خالی کند . اما حضانت برای مادر ، صرفاً یک حق است و مانند تمام حقوق اسقاط آن ممکن است.
در حقوق ایران برابر ماده 1168 و 1172 ق .م حضانت هم حق و هم تکلیف برای ابوین است و هیچ کدام از ابوین حق ندارند ، از نگهداری وی ، امتناع ورزند .
در این بررسی ضمن تشریح دیدگاه های فقها و حقوق دانان درباره ی ماهیت حضانت ، اشخاص عهده دار حضانت شرایط و موانع اجرای آن و تأثیر اراده در حضانت ، مبانی مسئولیت های مدنی والدین نسبت به فرزند هم بررسی می شود. مبانی مسئولیت پدر و مادر نسبت به فرزند به خساراتی که از سوی فرزندان آنان به دیگران واردمی شود ، ماده 7 قانون مسئولیت مدنی است . این مسئولیت ، زمانی مطرح می شود که سرپرستان طفل ، تقصیر و کوتاهی در مراقبت از آنها نموده است و طفل موجب ضرر به دیگران شده باشد ، در این صورت والدین که حضانت به عهده آنان است ، مسئول جبران این خسارت هستند.
کلید واژه ها :
حضانت، حق ، تکلیف ، حکم ، طفل ، مسئولیت مدنی ،مسئولیت کیفری ، آثار حقوقی



موضوعات: معرفی تحقیقات پایانی
[یکشنبه 1400-10-26] [ 08:21:00 ق.ظ ]



 لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...


  چکیده، برگزیده یازدهمین دوره جشنواره علامه حلی ...

بسم الله الرحمن الرحیم
ریشه های فساد اقتصادی مسئولان جامعه اسلامی در قرآن و حدیث
فاطمه حسنیطلبه مدرسه علمیه کوثر ورامین
چکیده
فساد مالی و اقتصادی پدیده‌ای بزرگ، تاریخی و اثرگذار در طول جامعه بشری بوده است که امروزه به یک معضل جهانی تبدیل شده و در عین حال یکی از موانع بزرگی است که بر سر راه پیشرفت کشورهای در حال توسعه‌ای نظیر ایران قرار گرفته است. فساد اقتصادی جدا از آنکه یک امر غیراخلاقی است به علت آنکه سبب بروز بسیاری از مشکلات و دشواری‌ها در تحول و توسعه‌ی اقتصادی و اجتماعی می‌شود به کانون توجه متخصصان علوم اقتصادی و سیاسی و مردم تبدیل شده است. یک از این عوامل فساد مسئولان ناشایسته جامعه اسلامی هستند که فساد اقتصادی را به دلیل ضعف ایمان و طمع ثروت بیشتر، ترویج می دهند. با این شرایط چنين جامعه اي در حقيقت فلسفه وجودي و مشروعيت بقايي خود را از دست داده و از درون فرومي پاشد؛ چرا كه هدف از جامعه و اجتماع، تحقق سعادت و خوشبختي است كه فساد اقتصادي ريشه آن را خشكانيده و از ميان برده است. آنچه به روش کتابخانه ای و توصیفی-تحلیلی به دست آمده حاکي از آن است که خداوند در آيات قرآني به مسئله سلامت اقتصادي و مبارزه با فساد اقتصادي توجه داشته و بخشي از آموزه هاي قرآني و احكام به اين مهم اختصاص يافته است. معنويت گريزي و كم‌رنگ شدن باورهاي ديني، مهمترين عامل فساد مسئولان در جامعه محسوب مي‌شود.

کلید واژه: اختلاس، اقتصاد، عدالت، فساد اقتصادی، مسئولین.

موضوعات: معرفی تحقیقات پایانی
 [ 08:18:00 ق.ظ ]



 لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...


  چکیده، برگزیده یازدهمین دوره جشنواره علامه حلی رحمه الله علیه ...

عنوان پایان نامه: آیه میقات از منظر مفسران عرفانی متاخر شیعه با تأکید برآراء امام خمینی
نام و نام خانوادگی دانشجو: نسرین نوری،طلبه مدرسه علمیه کوثر ورامین 
استاد راهنما: جناب آقای دکتر محمد رودگر
استاد مشاور: جناب آقای دکتر رضا حسینی فر
تاریخ شروع پایان نامه: 01/03/1398
تاریخ اتمام پایان نامه: 15/04/1399
چكیده
ماجرای میقات حضرت موسی(ع) یکی از رویدادهای کم‌بدیل تاریخ قدسی است که در آیه 143سوره اعراف به کوتاهی مطرح شده است. این آیه به نحوه ملاقات حضرت موسی(ع) با خداوند یکتا در طور سینا می‌پردازد. ذهن پرتلاش عرفا نتوانسته است به سادگی از کنار این موضوع بگذرد. آنچه در این پژوهش بدان پرداخته شده، گونة رویکرد عرفانی و اشاره‌محور مفسران متأخر شیعی است که شامل سلطان محمد گنابادی، میرزا حسن اصفهانی، محمد حسین همدانی، بانو امین، کیوان قزوینی، جوادی‌آملی و امام خمینی شده است. میقات الهی، مکالمه خداوند با حضرت موسی، تمنّای رؤیت الهی، لن ترانی، تجلّی و اندکاک جبل از جمله محورهای مورد مطالعه در این پژوهش است. در بحث رویت الهی و تجلی خداوند دیدگاه های متفاوتی بین مفسرین است که برخی خواهش موسی را رویت با چشم ظاهری و برخی رویت قلبی می دانند و اختلاف در تجلی بر کوه را برخی آن کوه را واقعی وکوه سنگی می دانندو برخی انانیت موسی . هر کدام از مباحث مذکور با در نظر گرفتن ویژگی‌های تفسیریِ مفسران و رویکرد عرفانی آنان مورد مقایسه قرار گرفته است. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی - تحلیلی و گردآوری مطالب به صورت کتابخانه ای است.

واژگان کلیدی: میقات، تجلّی، امام خمینی، رؤیت الهی، مفسران معاصر، تفسیر عرفانی.

موضوعات: معرفی تحقیقات پایانی
 [ 08:15:00 ق.ظ ]



 لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...


  کلیپ هفته کتاب ...


?هفته کتاب و کتابخوانی گرامی باد?

?واحد پژوهش و کتابخانه مدرسه علمیه کوثر ورامین

?کلیپ سخنان مقام معظم رهبری پیرامون اهمیت و ارزش کتابخوانی

ادامه مطلب :

موضوعات: معرفی تحقیقات پایانی
[شنبه 1400-09-13] [ 12:52:00 ب.ظ ]



 لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...


  نذر کتاب نشر گوهر علم ...
نذر کتاب نشر گوهر علم

هفته کتاب و کتابخوانی گرامی باد

?پویش نذر کتاب، نشر گوهر علم ?

?مدرسه علمیه کوثر سلام الله علیهابه مناسبت هفته کتاب اقدام به پویش نذر کتاب جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و استفاده در مدارس مناطق کم برخوردار نموده است .


?معاونت پژوهش و کتابخانه مدرسه علمیه کوثر سلام الله علیها شهرستان ورامین

لینک :

https://eitaa.com/joinchat/881852484Cca41936b95

موضوعات: معرفی تحقیقات پایانی
 [ 12:47:00 ب.ظ ]



 لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

 
مداحی های محرم